Почивка на река Струма,риболов на река Струма,ваканция на река Струма,рафтинг на река Струма,туризъм на река Струма,вила на река Струма,екотуризъм на река Струма,планински туризъм на река Струма,отдих на река Струма,къща за гости до река Струма,хотел до река Струма,семеен хотел до река Струма,къща Пастух,къща за гости Пастух,хотел Пастух,настаняване Пастух,камина,стаи,санитарен възел,Кюстендил,барбекю,кухня,трапезария,шезлонги,ВИЛА ПЕОНИЯ,външен душ,Пастух - ВИЛА ПЕОНИЯ – град | Пастух
Начало > Къща за гости >
ВИЛА ПЕОНИЯ
Хотел в  - ВИЛА ПЕОНИЯ
079152233, 0889279365
с. Пастух, обл. Кюстендил
Почивка на река Струма, риболов на река Струма, ваканция на река Струма, рафтинг на река Струма, туризъм на река Струма, вила на река Струма, екотуризъм на река Струма, планински туризъм на река Струма, отдих на река Струма, къща за гости до река Струма, хотел до река Струма, семеен хотел до река Струма, къща Пастух, къща за гости Пастух, хотел Пастух, настаняване Пастух, камина, стаи, санитарен възел, Кюстендил, барбекю, кухня, трапезария, шезлонги, ВИЛА ПЕОНИЯ, външен душ, Пастух

Вила Пеония се намира на брега на р. Струма, в близост до с. Пастух, обл. Кюстендил. Мястото е познато на запалените въдичари с дълбоките речни вирове и разливки. Климатът е планински с прохладно течение през лятото.

Пеония (както и нейната посестрима Вила Карпа: villakarpa.weebly.com) е сред малкото кокетни вилички и селски къщички в района. Вилата е привлекателна за групи от горди риболовци, почитатели на барбекюто и любители на природата.

Подходяща е за семейства с малки деца, тъй като дворът е обширен, ограден и има пространство за игра и забавления. Пеония е непретенциозна вила в селски район. Тези от вас, които обичат лукса и стерилността, не биха се чувствали добре.

Хората с приключенски дух, обаче, на които ромоленето на Струма, бръмченето на пчелите и песента на щурците носят успокоение, ще се връщат многократно. Вила Пеония е ваканционна къща с категория **.

Вилата е с 80м2 площ; На първият етаж е разположена оборудвана кухня и трапезария с камина, санитарен възел; На втория етаж има две стаи с излаз директно към двора и санитарен възел; На третия етаж - две стаи с тераси и санитарен възел.

В оградения двор, от около 300м2, има лятна кухня с барбекю, шезлонги, външен душ, водно огледало за разхлада, пясъчник и място за паркинг на 4 леки коли.

Вилата се използва целогодишно; отоплява се с централно парно на дърва.

Цени: по договаряне, в зависимост от заетостта, сезона, продължителността на престоя и броя наети стаи.

Риболов: клен, мряна, кефал, скобар, а за късметлиите - сом от дълбокия гъол.

Лов на раци: еко пътека от около 4км. води до карстов извор и поток с раци в близост до с.Мърводол.

Механа Пастух: на километър разстояние можете да похапнете в Механа Пастух.

Църкви и манастири: с. Пастух е разположено на мястото на средновековен град; в района е имало 14 черкви, две от които са запазени и до днес: Света Троица и Свети Ива (на снимката); на разстояние от около 6км. се намира и черквата Свети Тодор.

Пещерата на Свети Иван Рилски Чудотворец: на 8км. от вила Карпа, върху стръмен склон на Осоговската планина, се намира с. Скрино - родно място на Свети Иван Рилски; на около 3км от селото е Руенският мъжки манастир; наблизо са пещерата на Светеца, където живял като отшелник 12 години; малка черква, извор със светена вода и вековна лешникова гора. Пътят до манастира е асфалтиран.

Родното Място на Майстора: на 16км от къщата се намира с. Фролош - родното място на именития български художник - живописец Владимир Димитров Майстора; в селото има паметник на Майстора. Някои от най-известните му творби са изложени в галерията в гр. Кюстендил.

Водопад Света Яна край с. Смоличано: с. Смоличано се намира на разстояние 16км.; от струите на два карстови извора, по-малкият от които е вграден в параклис и се тачи като лечебен, се образува красиво водопадче; през селото тече богатата на пастърва река Елешница.

Вековното дърво: на 5км. от вилата, по еко пътека се стига до Царя - вековен дъб; подходящ маршрут за поход и пикник.