ресторант,интернет,рецепция,кабелна телевизия,охрана,механа,туризъм,чепеларе,паркоместа,вътрешен басейн,зимни спортове,ВИЛНО СЕЛИЩЕ РОДОПСКИ КЪЩИ - ВИЛНО СЕЛИЩЕ РОДОПСКИ КЪЩИ – град | Чепеларе
Начало > Вилно Селище >
ВИЛНО СЕЛИЩЕ РОДОПСКИ КЪЩИ
Хотел в  - ВИЛНО СЕЛИЩЕ РОДОПСКИ КЪЩИ
0886999340, 0885070482
Чепеларе
ресторант, интернет, рецепция, кабелна телевизия, охрана, механа, туризъм, чепеларе, паркоместа, вътрешен басейн, зимни спортове, ВИЛНО СЕЛИЩЕ РОДОПСКИ КЪЩИ

Чепеларе е градът с най–голяма надморска височина в България. Той е разположен на височина 1100 метра в планината, по двата бряга на река Чая. Чепеларе се характеризира с многобройни слънчеви дни, резултат от средиземноморското климатично влияние.

За радост на любителите на зимните спортове снегът се задържа дълго – до 120 дни. Чепеларе е разположен на 10 км. северно от курортния комплекс Пампорово и на 75 км. от Пловдив.

Ски центърът Мечи чал се състои от няколко ски-писти с обща дължина 22км., които са между най-добрите алпийски трасета в Европа.

Пистите се обслужват от нов четириседалков лифт с капацитет 2000 души на час. Тук са и най-подходящите в страната трасета за ски-бягане и биатлон. Интересна туристическа атракция представляват кучешите впрягове, а също и трасето за моторни шейни с дължина 35км.

Любителите на зимните спортове ще могат да ползват и два нови влека, оръдия и система за изкуствен сняг. В близост до градчето има множество интересни места, като Чудните мостове, резервата Момчиловски дол, Смолянските езера и Орфеевите скали.

Вилно селище Родопски къщи е разположено на площ от 5,4 дка. в югозападната част на Чепеларе. Състои се от 20 самостоятелни къщи, стилно и уютно обзаведени.  

Всяка къща разполaга със собствен двор, обзаведена кухня, маса за хранене, хол с камина, 2 или 3 спални със самостоятелен санитарен възел, голяма веранда с изградено барбекю. Къщите са категоризирани – Къща за гости- три звезди.

За удобство на гостите селището разполага с паркоместа, интернет, кабелна телевизия, рецепция, охрана и СОТ.

Селището се намира до борова гора с екопътеки, подходящи за туризъм през летния сезон. В непосредствена близост е разположен 4 везден хотел с вътрешен басейн и механа, които могат да бъдат ползвани срещу преференциална цена. При желание от страна на гостите е договорено доставка на храна по менюто на няколко близки ресторанта

Има възможност за осигуряване на траспорт до ски лифта и обратно. За любителите на спорта са на разположение ново игрище за минифутбол и зала за волейбол, баскетбол и хандбал.